Valentino Rossi en Marc Marquez streden zaterdag tot in de laatste bocht om de winst bij de TT in Assen. Rossi won, maar Marquez vindt dat hij de zege verdiende.

Bij het ingaan van de laatste bocht lag Rossi aan kop. Marquez probeerde in te halen, waardoor de Italiaan buiten de baan kwam. Desondanks bleef hij de Spanjaard voor.

''Ik wist dat ik in deze bocht moest aanvallen", aldus Marquez. "Eerst hem voorbijgaan en dan net voor hem de bocht uitkomen."

"Het is smal daar, maar volgens mij deed ik alles correct en Rossi sneed de bocht af. Ik denk dat dat niet mag, dus ik voel me de winnaar."

Rossi vond dat hij niets verkeerd deed. "Ik lag nog voor hem, hij was mij nog niet voorbij. Ik had geen andere keus dan van mijn lijn af te wijken. Ik wilde niet vallen, dus moest wel de grindbak in."

163 punten

Tot een protest kwam het niet en de uitslag bleef zoals hij was. De Italiaan verstevigde met de zege zijn leidende positie in het kampioenschap. Hij staat nu op 163 punten.

De Spanjaard Jorge Lorenzo, die op gepaste afstand als derde finishte in Assen, volgt met 153. Andrea Iannone van Ducati, vierde in de race, bezet de derde plaats met 107 punten. Dan pas komt Marquez met 89 punten.