Joost Luiten is zaterdag bij het BMW International Open in München gezakt naar de laatste plaats in het algemeen klassement. De 29-jarige Bleiswijker leverde een slechte ronde van 77 slagen af. 

Daarmee zakte hij naar de 63e en laatste plaats in het klassement, die hij met een score van 217 deelt met de Zuid-Afrikaan Tjaart van der Walt en de Brit Eddie Pepperell. De Engelsman James Morrison (200 slagen) gaat zondag met een voorsprong van twee slagen op zijn landgenoot Chris Paisley de laatste dag in. 

Luiten liet onder meer op de tiende hole een triple bogey noteren. Op de achttiende hole liet hij twee slagen liggen. De Nederlander produceerde tijdens zijn derde omloop slechts één birdie.

Luiten opende het Duitse toptoernooi donderdag met een rondje van 72 slagen (par). Vrijdag steeg hij dankzij een score van 68 flink in het klassement. Een dag later ging Luiten echter opnieuw moeizaam rond.

'Waardeloos'

"Het was een waardeloze dag en een waardeloze score'', gaf Luiten ronduit toe op zijn eigen website. ''Die klap van die triple bogey op de tiende hole kwam ik niet meer te boven en dan eindig ik ook nog met een 'mooie dubbel' op de achttiende hole om het feest compleet te maken."

"Het lukt op het moment gewoon niet wat ik in mijn hoofd heb. Het is tijd voor wat rust en trainingsuren de komende weken.''