De Nederlandse hockeysters hebben zaterdag een klinkende overwinning geboekt in de Hockey World League in België. In Brasschaat eindigde het laatste pouleduel met Italië in 9-0. 

Maartje Paumen was voor Oranje de meest trefzekere speelster. Zij sloeg drie doelpunten binnen, allemaal vanuit strafcorners.

Paumens eerste twee treffers waren ook de eerste twee treffers van de wedstrijd, al in het eerste kwart. In de pauze verving Italië in een poging het tij te keren keepster Martina Chirico door reserve Maria Donati, maar dat mocht niet baten.

In het tweede kwart zette Caia van Maasakker Nederland via een strafcorner al snel op 3-0. Daarna ging de Nederlandse doelpuntenmachine via Ellen Hoog, Lidewij Welten (twee keer), opnieuw Paumen, Marloes Keetels en Carlien Dirkse van den Heuvel vrolijk verder.

Nederland eindigt door de ruime zege ongeslagen bovenaan in de poule, met slechts één tegendoelpunt in vier wedstrijden. Eerder wonnen de hockeyvrouwen al van Frankrijk (11-0), Zuid-Korea (2-1) en Japan (4-0).

India

Dinsdag staat de kwartfinale op het programma. Dan is India de tegenstander. De Aziatische ploeg eindigde zaterdag na de afsluitende nederlaag in de groepsfase tegen Australië (2-4) op de vierde plaats in poule B.

India, dertiende op de wereldranglijst, won in de voorronde in Brasschaat één wedstrijd (tegen de puntloze hekkensluiter Polen: 3-1) en verloor drie duels.

De eerste drie landen van het toernooi in België zijn verzekerd van een olympisch ticket voor Rio de Janeiro in 2016. Zij plaatsen zich bovendien voor de finaleronde van de World League, in november in Argentinië.