Lance Armstrong trekt zich niets aan van het verzet tegen zijn deelname aan 'One Day Ahead', een liefdadigheidskoers tijdens de Tour de France, en is er al uit welke etappes hij gaat rijden.

De Amerikaanse dopingzondaar zegde eerder zijn inzet al toe aan organisator Geoff Thomas, oud-profvoetballer en voormalig kankerpatiënt, en zal op 16 en 17 juli het amateurpeloton versterken.

Na de aankondiging dat hij deel zou nemen aan het goede doel in de strijd tegen leukemie kreeg de 43-jarige Armstrong veel kritiek te verwerken, van onder anderen UCI-voorzitter Brian Cookson en algemeen directeur David Brailsford van Team Sky.

"We beseffen dat de deelname van Lance niet op ieders goedkeuring kan rekenen", stelt Thomas tegenover de BBC. "We hebben dus geprobeerd om het zo netjes mogelijk aan te pakken."

Armstrong rijdt mee wanneer 'One Day Ahead' daags voor het Tourpeloton twee heuvelachtige etappes bedwingt. "Die ritten zitten aan het einde van de tweede week, wanneer iedereen wel wat steun kan gebruiken."

"Ik weet zeker dat zijn aanwezigheid de deelnemers het steuntje in de rug zal geven dat ze nodig hebben om door te gaan met deze slopende uitdaging en op die manier zoveel mogelijk geld binnen te halen voor de strijd tegen bloedkanker", zegt Thomas.

Geschorst

De levenslang geschorste Armstrong, die al zijn zeven Touroverwinningen afgenomen zag worden door het Amerikaanse antidopingbureau USADA, rijdt de dertiende etappe van Muret naar Rodez en vervolgt zijn weg een dag later naar Mende.