Madelein Meppelink en Marleen van Iersel zijn vrijdag met een overwinning begonnen aan het WK beachvolleybal. Ook Reinder Nummerdor en Christiaan Varenhorst zegevierden in hun openingsduel.

Meppelink en Van Iersel waren in Den Haag te sterk voor de Kazachstanen Tatyana Mashkova en Irina Tsimbalova: 21-19, 20-22 en 15-12.

Het Nederlandse duo gaat logischerwijs aan de leiding in groep A en neemt het later nog op tegen de Canadezen Melissa Humana-Paredes/Taylor Pischke en María Jose Orellana/Maria Andrea Orellana uit Guatemala.

Meppelink en Van Iersel wonnen vorig jaar in Shanghai nog dik (21-12 en 21-10) van Mashkova en Tsimbalova, maar vrijdag hadden de Nederlanders het een stuk lastiger.

Gelijkwaardig

In de eerste set ging het constant gelijk op. Meppelink en Van Iersel kregen bij 20-19 een eerste setpoint en wisten die ook gelijk te benutten.

De Kazachstanen leken niet van slag en namen in de openingsfase van de tweede set brutaal een ruime voorsprong. Meppelink en Van Iersel kwamen langszij, maar moesten de set toch aan de nummer 38 van de World Tour Ranking laten.

In het beslissende derde bedrijf trakteerden de speelsters het publiek op fraaie staaltjes beachvolleybal. Meppelink en Van Iersel namen al snel een voorsprong van drie punten en gaven die niet meer uit handen.

Nummerdor/Varenhorst

Nummerdor en Varenhorst wonnen later op de avond hun eerste wedstrijd op het WK moeiteloos. Het Nederlandse duo had geen kind aan Carlos Escobar en David Vargas uit El Salvador: 21-13 en 21-13. 

De thuisspelers hadden duidelijk geen last van spanning en gaven de tegenstander geen schijn van kans. Escobar en Vargas wisten zich geen enkele raad met het krachtvolleybal van de Nederlanders en het blok van de boomlange Varenhorst.

Nummerdor en Varenhorst treffen in poule A verder nog de Polen Michal Kadziola/Jakub Szalankiewicz en Sergio/Nivaldo uit Cuba.