Judoka's Jeroen Mooren en Sanne Verhagen hebben donderdag op de Europese Spelen in Bakoe naast een medaille gegrepen.

In de strijd om het brons verloor Mooren van de Zwitser Ludovic Chammartin.

In de halve finale van de categorie tot 60 kilogram bleek Mooren geen partij voor de huidig Europees kampioen, de Rus Beslan Mudranov, waarna hij veroordeeld werd tot de strijd om het brons.

Daarin kreeg de 29-jarige Nederlander in duel met Chammartin na een minuut een waza-ari tegen, een achterstand die hij in het restant van de wedstrijd niet meer wist recht te zetten.

Het judotoernooi op de Europese Spelen geldt als officieel Europese kampioenschap, nadat het EK judo in april in Glasgow niet doorging.

Verhagen

Ook Verhagen (tot 57 kilogram) slaagde er niet in om het brons te pakken. De 22-jarige judoka was niet opgewassen tegen Nora Gjakova uit Kosovo. Deze noteerde na twee minuten een waza-ari en verdedigde haar voorsprong met succes.

Verhagen ging in de kwartfinale tegen de Portugese Telma Monteiro onderuit, maar won in haar eerste partij in de herkansingen van de Oostenrijkse Sabrina Filzmoser.

Birgit Ente werd tijdens de kwartfinale in de klasse tot 52 kilogram  op ippon verslagen door de Annabelle Euranie uit Frankijk. In de herkansingen verloor ze binnen twee minuten van de Roemeense Larisa Florian door twee waza-ari's.