Alberto Salazar heeft woensdag opnieuw ontkend dat er sprake is of is geweest van dopingpraktijken binnen zijn trainingsgroep, waartoe ook de Britse atleet Mo Farrah behoort.

De BBC beschuldigde de in Cuba geboren Amerikaan daarvan onlangs in samenwerking met de website ProPublica.

Salazar zou onder anderen Galen Rupp, de trainingsmaat van Farrah, het spierversterkende hormoon testosteron hebben gegeven.

In een open brief aan UK Atletics, de atletiekbond van het Verenigd Koninkrijk, wijst hij alle aantijgingen van de hand.

"Ik geloof in een schone sport en hard werken. En dat doen mijn atleten ook. Doping zal ik nooit tolereren, laat staan dat ik het zelf zou aanbevelen. We gebruiken geen wetenschap die strijdig is met de WADA-code", aldus Salazar.

Onverantwoordelijke journalistiek

De Amerikaan betichtte de BBC en ProPublica van onverantwoordelijke journalistiek. "In het gunstigste geval zijn ze verkeerd geïnformeerd, in het slechtste geval liegen ze."

Salazar vertelde wel dat Rupp al jaren, onder doktersbegeleiding, medicijnen slikt tegen een schildklieraandoening en astma. "Om normaal te kunnen ademen, niet om harder te lopen."