Voor motorcrosser Jeffrey Herlings is de Grote Prijs van Duitsland zondag uitgelopen op een drama. De leider in het WK kwam al tijdens de eerste manche hard ten val, toen een sprong op de eerste zandheuvel volledig mislukte. 

Herlings probeerde in eerste instantie door te rijden op zijn KTM, maar had zichtbaar veel last van zijn rechterschouder.

De tweevoudig wereldkampioen in de MX2 moest al snel de strijd staken. De eerste berichten spreken van een gebroken sleutelbeen.

Dat betekende dat Herlings geen punten pakte op het circuit van Teutschenthal. De winst ging naar Tim Gajser, de Sloveen die op zijn Honda de eerste manche won en in de tweede achter de Brit Max Anstie als tweede over de finish kwam.

In de WK-stand heeft Herlings desondanks nog steeds precies honderd punten voorsprong op Gajser.

MXGP

In de zwaarste klasse, de MXGP, greep Romain Febvre de macht. De Fransman kwam op zijn Yamaha als eerste en tweede over de finish en scoorde daarmee beter dan landgenoot Gautier Paulin (derde en eerste).

De Belgen Kevin Strijbos en Jeremy Van Horebeek eindigden respectievelijk als derde en vierde. Febvre nam in de strijd om de wereldtitel de leiding over van de onfortuinlijke Duitser Maximilian Nagl, die zaterdag tijdens de kwalificaties zijn enkel brak. Nagl kan daardoor voorlopig geen punten scoren in de strijd om de wereldtitel.

In de WK-stand heeft Febvre negen punten voorsprong op Nagl. Titelverdediger Antonio Cairoli uit Italië, de kampioen van de laatste zes jaar, staat derde op zeventien punten.