De Nederlandse rugbysters hebben ook in de tweede ronde van het EK genoegen moeten nemen met de zesde plaats. 

Net als vorige week in Kazan strandde de ploeg van bondscoach Chris Lane in het Franse stadje Brive in de kwartfinales. In de strijd om de vijfde plaats was Ierland vervolgens zondag met 19-5 te sterk.

Oranje had zaterdag in alle groepswedstrijden gewonnen, tegen Wales (21-19), Portugal (28-0) en Frankrijk (20-10). Net als vorige week in Kazan bleek Spanje echter te sterk in de kwartfinale, dit keer met 28-10.

De resultaten uit Kazan en Brive worden bij elkaar opgeteld en vormen het eindklassement van het EK.

Als nummer zes van Europa is het gedroomde ticket voor de Olympische Spelen van Rio de Janeiro nog ver weg voor de Nederlandse 'Sevens'.

Frankrijk

De rugbysters zullen volgende maand op een Europees kwalificatietoernooi in Lissabon eerst een plekje moeten bemachtigen op het mondiale kwalificatietoernooi.

De eerste drie blijven in de race voor een plek in Rio de Janeiro. Op het olympische kwalificatietoernooi strijden zestien landen om één ticket voor de Spelen. Het sevensrugby staat in de Braziliaanse stad voor het eerst op het programma.

De Europese titel ging naar Frankrijk, dat Spanje in de finale met duidelijke cijfers versloeg: 20-0. Dat leverde de Franse rugbysters een ticket naar Rio op. Engeland is ook al zeker van deelname aan de Spelen.