De hockeysters hebben zondag ook hun tweede poulewedstrijd in de halvefinaleronde van de Hockey World League in Brasschaat gewonnen. Oranje versloeg Zuid-Korea met 2-1.

Eva de Goede opende de score in de vijfde minuut. Seunga Park sloeg vier minuten later toe uit een Zuid-Koreaanse strafcorner.

Het beslissende doelpunt werd aan het begin van het vierde kwart geforceerd door Ginella Zerbo die haar Zuid-Koreaanse tegenstander onder druk zette, de bal veroverde, de cirkel in dribbelde en de vrijstaande Maria Verschoor aanspeelde die kon scoren.

Bondscoach Sjoerd Marijne begon de wedstrijd zondag met hetzelfde elftal dat zaterdag met 11-0 won van Frankrijk. Tegen Zuid-Korea maakte Oranje het zichzelf niet makkelijk. De ploeg van Marijne liet alleen al in de eerste helft zes strafcorners onbenut.

''Ach, soms gaan ze er meteen in, nu wilde het even niet lukken'', sprak Verschoor na afloop laconiek. De speelster van Amsterdam gaf toe dat het voor de olympisch en wereldkampioen een zware wedstrijd was. ''Maar ik heb ervan genoten."

"We wisten natuurlijk dat het een heel ander duel zou worden dan zaterdag tegen Frankrijk. Deze wedstrijd tegen Zuid-Korea vereiste een andere concentratie en een andere focus. Ik ben daarom blij dat we opnieuw de winst hebben kunnen pakken.''

Marijne

Marijne toonde zich allerminst tevreden over het spel van zijn ploeg. "Het was niet best, het was gewoon slordig'', zei hij tegen de NOS.

De bondscoach meende dat Oranje in een te laag tempo speelde. "Het duurde allemaal net wat langer. We creëerden wel de mogelijkheden om te scoren maar als je 'm dan niet maakt, dan moet je geduld houden en op tempo blijven spelen. Dat hebben we niet gedaan. Maar de punten tellen. Als het niet mooi kan, dan maar niet.''

Marijne maakt zich geen zorgen over de acht gemiste strafcorners. "Daar laat ik me niet gek door maken. Het kan ook wel eens zijn dat de tegenstander het goed heeft gedaan'', wees hij op de sterke verdediging van de tegenstanders.

Oranje speelt in de poule nog tegen Japan en Italië. De eerste drie van het eindklassement in Brasschaat plaatsen zich voor Rio 2016 en voor het eindtoernooi van de HWL eind dit jaar in Argentinië.