De beachvolleybalsters Daniëlle Remmers en Michelle Stiekema hebben een wildcard verdiend voor het WK dat vanaf vrijdag in Nederland wordt gespeeld. Het WK-ticket werd behaald door een goed optreden in de eredivisie beachvolleybal.

Remmers en Stiekema wonnen al overtuigend de toernooien in Budel en Vlissingen en hadden in de WK-ranking al veel punten voorsprong op de concurrentie. Op het laatste toernooi in Amstelveen verzekerden ze zich van voldoende punten om niet meer ingehaald te kunnen worden.

''We werken er al een paar weken naar toe. We wisten natuurlijk dat de kans extreem groot was dat we het WK gingen halen, maar je moet het dan nog wel echt doen hier”, reageerde Stiekema zondag.

Remmers en Stiekema zijn ingedeeld in een sterke poule en spelen hun wedstrijden in Rotterdam. Het Nederlandse paar komt uit tegen het Italiaanse duo Viktoria Orsi Toth en Marta Menegatti, de Argentijnse Ana Gallay en Georgina Klug en het Chinese team Yuan Yue Y. en Wang Fan.

''We gaan zien hoe het loopt, geen idee hoe onze kans is. We gaan vooral lekker genieten van onze deelname aan het wereldkampioenschap", blikte Stiekema vooruit.

Mannen

Bij de mannen verdienden Daan Spijkers en Tim Oude Elferink een ticket voor het wereldkampioenschap in eigen land. Een derde plek op het eredivisietoernooi in Amstelveen was net voldoende om de minicompetitie voor de Nederlandse wildcard te winnen.

Spijkers en Oude Elferink spelen hun poulewedstrijden in het grote WK-stadion op de Hofvijver in Den Haag.

Ze moeten het in de groepsfase opnemen tegen Eric Haddock en Roberto Rodríguez uit Puerto Rico, de Zwitsers Philip Gabathuler en Mirco Gerson en de Amerikanen John Hyden en Tri Bourne.