De Nederlandse volleyballers hebben in de World League zaterdag verloren van Portugal. In Groningen werd het 3-2 voor de Portugezen: 15-25, 25-21, 25-23, 21-25 en 15-11.

De volleyballers laten daarmee twee dure punten liggen in de achtervolging op de Belgen, die aan kop staan in poule E.

Nederland speelde niet slecht tegen de Portugezen, van wie vrijdag nog met 3-0 werd gewonnen. Ook de wedstrijden in Portugal werden gewonnen door de 'lange mannen' van bondscoach Gido Vermeulen (3-1en 3-2).

Portugal bezondigde zich zaterdag aan 'onsportief spel', zo verwoordden de Nederlanders het achteraf. Jeroen Rauwerdink had het zelfs over ''misselijke trucjes''.

''Het is vervelend hoe zij hun sport beleven. Flauwe dingen, zoals geveinsde blessures en echt onsportief gedrag'', vulde Vermeulen aan.

''Maar we gaan er zelf in mee. Het is aan ons om daar niet op te reageren. Dit was een leerzame les voor ons om onze emoties te bedwingen.''

Finland

Op 3 en 4 juli gaat Oranje op bezoek bij de Belgen, een week eerder staan nog twee duels met Finland op het programma.

De beste ploeg in de poule na twaalf wedstrijden gaat verder naar het beslissingstoernooi van de tweede divisie in Bulgarije, waar één ticket voor de grote finale van de World League in Rio de Janeiro (14-19 juli) op het spel staat.