Joost Luiten speelde vrijdag ook een sterke tweede ronde bij de US Open en is inmiddels terug te vinden op de vijfde plaats in het klassement. Geduld was volgens de Rotterdammer het toverwoord. 

"Na zeven holes stond ik op +2. Dat is natuurlijk niet wat je wilt, maar ik ben heel kalm gebleven. Ik speelde namelijk helemaal niet slecht", begon Luiten zijn verhaal op zijn eigen website.

De geboren Bleiswijker kwam ondanks bogeys op hole 4 en 7 uit op 69, één onder par en heeft maar twee slagen meer dan de Amerikaanse koplopers Jordan Spieth en Patrick Reed.

"Ik ben ondanks die bogeys heel geduldig gebleven. Ik sloeg goede ballen, ik wist dat er vanzelf kansen zouden komen. Ik moet zeggen dat ik heel blij was met een ronde -1."

Moeilijk

Luiten vond de baan op Chambers Bay moeilijk bespeelbaar. "De holes speelden langer en de vlaggen stonden moeilijker. Maar ik vond het wel een eerlijke test. Als je goed speelt, kun je birdies maken en op sommige holes is par gewoon een heel goede score."

"Ik sta er nu halverwege het toernooi heel goed voor, maar ik reken me zelf absoluut niet rijk. Ik bekijk het van dag tot dag, er is nog heel veel golf te spelen. In de derde ronde is het zaak weer hetzelfde te doen als de eerste twee dagen."