Taekwondoka Jeroen Wanrooij heeft vrijdag bij de Europese Spelen naast een medaille gegrepen. De 32-jarige Deventenaar verloor in de klasse tot 80 kilogram de strijd om het brons tegen de Kroaat Vedran Golec met 7-5.

Wanrooij was in de kwartfinales uitgeschakeld door de latere finalist Radik Isajev uit Kazachstan, maar kon via de herkansingen alsnog een medaille pakken.

Golec bleek echter te sterk. De Kroaat maakte het verschil in de tweede ronde, die hij met 4-1 won.

Zodoende bleef de Nederlandse oogst vrijdag 'beperkt' tot goud en zilver, voor de tafeltennisster Li Jiao en Li Jie. In totaal heeft de Oranje-equipe tijdens de eerste week van de Europese Spelen tien medailles gepakt (twee goud, vier zilver, vier brons).

Daarmee staat Nederland voorlopig op de gedeelde dertiende plaats van de medaillespiegel.

Müllenberg

Bokser Peter Müllenberg won vrijdag zijn eerste gevecht op overtuigende wijze. De Nederlandse medaillekandidaat in de klasse tot 81 kilogram rekende in de achtste finale gedecideerd af met zijn Turkse opponent Cem Karlidag: 3-0.

Müllenberg (27) vervolgt zijn jacht op een medaille maandag in de kwartfinale tegen Teimoer Mammadov uit gastland Azerbeidzjan.

Voor de halfzwaargewicht uit Almelo zijn de Europese Spelen in Bakoe een opstapje richting de Olympische Spelen van Rio de Janeiro. De eerste drie gaan naar de WK in oktober in Doha, waar olympische tickets zijn te verdienen.

"Ik ga dus voor een medaille in Bakoe, met minder ben ik niet tevreden'', zei de regerend militair wereldkampioen en nummer twee van het EK 2013.