De boten die meedoen aan de Volvo Ocean Race hebben in de nacht van donderdag op vrijdag de haven van Scheveningen bereikt. Ze maken daar een tussenstop.

Team Alvimedica was even na 01.30 uur de eerste die bij Den Haag aankwam. 

Ruim tweeënhalf uur later bereikte het Nederlandse Team Brunel als vierde de finishlijn van het eerste deel van de slotetappe van de zeilrace rond de wereld.

De negende etappe ging dinsdag in het Franse Lorient van start. In Het Kanaal ontstonden twee groepen. Brunel en twee andere teams besloten langs Groot-Brittannië te varen, terwijl de rest, waaronder Alvimedica, voor een route langs de Franse en Belgische kust koos.

"We dachten altijd dat het noorden beter zou zijn, maar Team Alvimedica kwam goed weg in het zuiden", aldus schipper Bouwe Bekking van Brunel. "We hadden op een andere volgorde gehoopt, maar de boten voor ons zijn tenminste niet te ver uitgelopen."

Video: Volvo Ocean Race meert aan in Den Haag

Göteborg

De zeven boten die aan de race meedoen vertrekken zaterdag om 12.00 uur weer. Ze gaan dan verder naar het Zweedse Göteborg, waar de Volvo Ocean Race eindigt.

De boten starten met evenveel verschil als dat ze Den Haag hebben bereikt.

Team Abu Dhabi is al zeker van de eindzege in de Volvo Ocean Race, die in oktober in Spanje van start ging. Team Brunel verdedigt in de afsluitende etappe de tweede plaats.

Heeft u foto's bij dit bericht? Upload beeld via NUfoto