Het Britse antidopingbureau komt later op donderdag met een verklaring waarin wordt gereageerd op een bericht in de Engelse krant Daily Mail waarin staat dat tweevoudig olympisch kampioen Mo Farah twee dopingcontroles miste in de aanloop naar de Spelen van Londen in 2012.

Dat bericht Sky Sports. De 28-jarige Farah zou in 2010 en in 2011 een out-of-competition-test hebben gemist.

Na de tweede gemiste controle zou hij naar het Britse antidopingbureau zijn gestapt om te claimen dat hij de deurbel niet hoorde.

Reglementair is een schorsing voor vier jaar mogelijk na drie gemiste dopingtests binnen een jaar. Farah won voor eigen publiek olympisch goud op de 5000 en 10.000 meter.

De Britse atletiekbond besloot onlangs het medisch dossier van de atleet te laten onderzoeken door een onafhankelijke instantie nadat zijn trainer Alberto Salazar begin deze maand in opspraak kwam.

De BBC zond begin deze maand een documentaire uit waarin Salazar wordt beschuldigd van het experimenteren met verboden middelen in wat het 'Nike Oregon Project' werd genoemd.

Zo zou hij de Amerikaan Galen Rupp testosteron hebben gegeven. Farah, die sinds 2011 samenwerkt met Salazar, wordt nog nergens van beschuldigd.