De beachvolleybalsters Madelein Meppelink en Marleen van Iersel hebben een bronzen medaille overgehouden aan het Stavanger Major. 

In de troostfinale op het Noorse zand was het Nederlandse duo zaterdag te sterk voor Laura Ludwig en Kira Walkenhorst uit Duitsland: 21-17, 16-21 en 15-13.

De afgelopen weken pakten Meppelink en Van Iersel al zilver in Luzern en Moskou.

Het sterke Nederlandse koppel, in Stavanger als tweede geplaatst, had net naast een plek in de finale gegrepen. Meppelink en Van Iersel verloren in de halve finale in drie sets van het Braziliaanse duo Juliana Felisberta da Silva en Maria Antonelli: 21-19 21-23 14-16. In de tweede set gaven Meppelink en Van Iersel drie matchpoints weg.

''Dat was echt een heel grote domper'', zei Van Iersel, die desondanks blij was met brons. ''Ik ben compleet uitgeput, maar ook zo tevreden. Deze bronzen medaille smaakt goed. We hebben heel hard gevochten, met brons als beloning.''

Nummerdor/Varenhorst

Bij de mannen werden Reinder Nummerdor en Christiaan Varenhorst uitgeschakeld in de kwartfinales. Het duo verloor in drie sets van de Brazilianen Evandro Gonçalves en Pedro Salgado: 21-14 11-21 10-15. Nummerdor en Varenhorst moesten daardoor genoegen nemen met de vijfde plaats.

De wereldkampioenen Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen, die vorige week in Kroatië nog een toernooizege boekten, stelden in Noorwegen teleur. Brouwer en Meeuwsen verloren in de tweede ronde van de Brazilianen Emanuel Rego en Ricardo Costa: 23-25 16-21.