Op de eerste volledige sportdag van de Europese Spelen zijn er direct twee medaillewedstrijden waar Nederland aan meedoet. Hier vindt u het programma van dag 1 van de Europese Spelen.

Op de eerste volledige sportdag probeert Shelby Kasse ’s ochtends in het Baku Aquatics Centre zich te kwalificeren voor de finalewedstrijd in het synchroonzwemmen (solo, vrije routine), terwijl de Nederlandse tafeltennisvrouwen’s even later tegen Servië de eerste ronde van het teamtoernooi spelen.

Maaike Caelers en Rachel Klamer strijden bij de triatlon voor een medaille en Michiel van der Heijden zal aan het begin van de middag bij het mountainbiketoernooi een podiumplek proberen te veroveren.

’s Middags doen de meisjes van het synchroonzwemteam mee aan de kwalificatie van de vrije combinatie (vrije routine) en spelen de volleybalvrouwen in het volleybaltoernooi hun eerste wedstrijd in groep B. De waterpolomeisjes nemen het tenslotte in hun tweede wedstrijd in groep A op tegen Griekenland.

07.00-08.45 uur: Synchroonzwemmen, meisjes, solo, vrije routine, kwalificatie

Shelby Kasse 

09.30 uur: Tafeltennis, vrouwen, team, eerste ronde

Servië – Nederland (Li Jiao, Li Jie, Britt Eerland)

09.30 uur: Triatlon, vrouwen, FINALE

Maaike Caelers, Rachel Klamer 

12.30 uur: Mountainbike, mannen, cross-country, FINALE 

Michiel van der Heijden 

15.00-16.45 uur: Synchroonzwemmen, meisjes, vrije combinatie, vrije routine, kwalificatie 

Diede Bronkhorst, Bregje de Brouwer, Noortje de Brouwer, Jori van den Hoogen, Shelby Kasse, Mirthe Kuperus, Laura van Meel, Eva Meulblok, Lotte Tromp, Adriani Vasilakis 

17.00 uur: Volleybal, vrouwen, groep B, duel 1 

Nederland-Rusland

17.30 uur: Waterpolo, meisjes, groep A, duel 2 

Nederland-Griekenland