Usain Bolt kijkt nu al uit naar zijn confrontatie tegen Justin Gatlin op de WK atletiek in augustus. De Amerikaan heeft met 9,74 voorlopig de snelste tijd van het jaar achter zijn naam staan op de 100 meter.

"Ik ben nooit iemand uit de weg gegaan. Als het erom gaat, sta ik er en laat ik zien dat ik de beste ben", zegt de 28-jarige Bolt in gesprek met Reuters.

Gatlin verklaarde zich onlangs de te kloppen man op de 100 meter. "Justin heeft een hoop praatjes. Hij loopt ook snelle tijden en heeft laten zien dat hij er klaar voor is", reageert Bolt.

"Dat wordt dus spannend op de WK. Ik vind het altijd leuk om tegen praatjesmakers te lopen, want als ze hun woorden niet nakomen staan ze voor gek."

De 33-jarige Gatlin veroverde olympisch goud op de 100 meter van Athene in 2004, Bolt kroonde zich de sterkste op het koningsnummer tijdens de Spelen van 2008 en 2012.

Explosie

Bolt kampte in 2014 met een hamstringblessure, en daarin ligt volgens de wereldrecordhouder de reden voor het uitblijven van recente topprestaties.

"Ik ben simpelweg niet in topvorm. Dus ik ga nog geen wedstrijden lopen als ik weet dat ik nog tijd nodig heb om op niveau te komen. In Peking zal ik klaar zijn voor het gevecht."

Volgens Bolt kunnen de mensen zich verheugen op de WK. "Ze zullen denken: Justin loopt hard, Tyson Gay loopt hard, Asafa Powell loopt hard, Usain loopt hard. Wat zal er gebeuren? Als het zo ver is, wordt het een soort explosie."