De waterpolovrouwen hebben woensdag het tweede duel van de Super Finale van de World League gewonnen. In het Chinese Shanghai werd het tegen Brazilië 13-5.

De ploeg van bondscoach Arno Havenga verloor dinsdag na strafworpen nog van Canada, maar was de volgende dag een paar maatjes te groot voor de Brazilianen.

Tot 2-2 ging het gelijk op, maar daarna namen de Nederlanders snel afstand van BrazilIië. Halverwege stond het al 5-2 en na rust bouwden de dames de voorsprong verder uit.

Aan de superfinale in Shanghai doen de beste acht landen van de reguliere World League mee. Oranje won in de Europese kwalificatiegroep vijf van de zes wedstrijden en plaatste zich, ten koste van onder meer regerend wereld- en Europees kampioen Spanje, voor de grote finale in Shanghai.

Verenigde Staten

Donderdag spelen de waterpolosters de laatste poulewedstrijd tegen de Verenigde Staten. Alle acht deelnemende landen plaatsen zich voor de kwartfinale, waar de stand in de twee poules de tegenstander bepaalt.

Na de halve finales op zaterdag volgt zondag de eindstrijd van de World League. Voor Oranje dient dit toernooi als voorbereiding op het WK in Kazan, dat eind volgende maand begint.