Mannenbondscoach Maarten Arens is de nieuwe coach van judoka Kim Polling, De tweevoudig Europees kampioene maakte vorige maand bekend dat bondscoach Marjolein van Unen haar niet langer persoonlijk zal coachen.

De samenwerking tussen Arens en Polling is mogelijk omdat de mannenbondscoach sinds 2012 ook vrouwen mag coachen. De laatste twee toernooien werd de judoka, die uitkomt in de klasse tot 70 kilogram, al begeleid door Arens. 

"Dat klikte erg goed. De beslissing om met Maarten door te gaan tot en met de Olympische Spelen van Rio in 2016 was daardoor snel gemaakt", aldus Polling.

Over de reden van het stoppen van Van Unen als persoonlijke coach wil Polling weinig kwijt. "De beslissing om niet verder kwam van ons beiden. De chemie was weg, maar we praten nog wel gewoon met elkaar. Verder wil ik er niets over zeggen."

Europese Spelen

De 24-jarige Polling werkte twee jaar met Van Unen als persoonlijke coach en was in die periode zeer succesvol. Naast twee keer EK-goud won ze in 2013 brons op de WK in Rio de Janeiro.

Later deze maand zal Polling ook in actie komen op de Europese Spelen, die van 12 tot en met 28 juni gehouden worden in de Azerbeidjaanse hoofdstad Bakoe. 

In het judo gelden de Europese Spelen als officiële Europese kampioenschappen, nadat de EK in april in Glasgow niet doorging.