Golfster Christel Boeljon is als tweede geëindigd in de ShopRite LPGA Classic in de Amerikaanse stad Galloway (New Jersey).

De Nederlandse sloot het Amerikaanse toernooi af met een ronde van 68 slagen, drie onder par. Ze noteerde zondag vier birdies en leverde alleen op de dertiende hole iets in.

In de eindrangschikking hoefde Boeljon met een totaal van 206 (-7) alleen Anna Nordqvist voor zich te dulden. De Zweedse had één slag minder nodig voor de 54 holes.

De tweede plaats van de 27-jarige Beverwijkse is het beste resultaat ooit van een Nederlandse op de Amerikaanse LPGA Tour.

Dewi-Claire Schreefel werd voortijdig uitgeschakeld.

136.000 dollar

Boeljon verdiende 136.000 dollar met haar tweede plaats en stormt waarschijnlijk de top honderd van de wereldranglijst binnen. "Dat is heel belangrijk voor mij, want alleen dan kan ik naar de Olympische Spelen in Rio en die staan op mijn wensenlijstje. Deelname aan de Spelen zou geweldig zijn, want hoeveel sporters kunnen dat zeggen?''

De viervoudig winnares op de Europese vrouwentour LET speelde tot dusver een kleurloos seizoen in Amerika. De 38e plaats in februari op de Bahama's was haar beste klassering tot afgelopen weekeinde. "Eindelijk viel alles een keer samen'', liet ze weten in de persconferentie na het toernooi. "Ik speelde drie ronden onder par in moeilijke, winderige omstandigheden. Dat stemt me zeer tevreden.''

Ze had het toernooi zelfs kunnen winnen. Halverwege de laatste en derde ronde stond Boeljon bovenaan in het klassement. "Ik begon toen toch wat nerveus te worden. Ik zat er heel dichtbij, dus dan ben je toch ook teleurgesteld dat je niet wint."

"Maar ik kan tevreden zijn over mijn spel. De laatste weken voelde ik al wel dat het eraan zat te komen. Hopelijk gaan er nu meer goede uitslagen komen.''

Boeljon speelt nog twee toernooien in de Verenigde Staten en komt dan naar Nederland voor het Ladies Open in Amsterdam, het toernooi waarvan ze ambassadrice is.