Dafne Schippers heeft zich zondag afgemeld voor de 800 meter, het laatste onderdeel van de zevenkamp in Götzis. De Nederlandse stond tweede in het tussenklassement, maar heeft te veel last van haar knie.

De 22-jarige Schippers liep de blessure zaterdag op bij het hoogspringen. Ze startte nog wel op de tweede dag in Oostenrijk, maar besloot na het speerwerpen dat ze niet meer verder zou gaan.

Schippers lag op koers voor het verbreken van haar eigen Nederlands record na een beste poging van 6,43 meter bij het verspringen en een afstand van 42,22 meter bij het speerwerpen, maar ze wilde geen risico's nemen.

"Ik kan er vaak heel hard doorheen rammen, maar op een gegeven moment houdt het op'', zei de Europees kampioene op de 100 en 200 meter nadat ze had besloten de 800 meter niet te lopen.

"Eerlijk gezegd had ik, sinds ik twee weken geleden in Hoorn tegen een horde liep, last van de knie. Ik riep wel dat het goed ging, maar dat was niet echt zo.''

Kiezen

Schippers had zich op de zevenkamp al geplaatst voor de WK atletiek eind augustus in Peking. Ze zal in de komende weken beslissen of ze zich bij dat toernooi en volgend jaar bij de Spelen in Rio zal richten op de sprint of op de meerkamp.

De Utrechtse stelde dat ze geen overhaaste conclusie zal trekken over haar toekomst na haar opgave in Götzis. "Ik laat dit eerst op me inwerken, maar ik realiseer me dat ik hier 6600 tot 6700 punten had kunnen scoren. Dat is voldoende om een medaille te winnen op de WK en de Spelen."

Coach Bart Bennema zei dat Schippers, die vorige week bij de FBK Games naar 10,94 sprintte op de 100 meter, nu drie weken rust neemt.

"Volgende week kijken we of nader onderzoek nodig is. Maar dit lijkt een opstapeling van de botsing met de horde eerder dit seizoen in Hoorn en de recordrace bij de FBK Games in Hengelo. Dafne gaat binnenkort kiezen, maar we moeten hier eerst van bijkomen.'