Atleet Eelco Sintnicolaas laat na het prestigieuze meerkampgala dit weekeinde in het Oostenrijkse Götzis een injectie met cortisonen in zijn enkel zetten. 

De 28-jarige meerkamper heeft al sinds 2009 bij het hoogspringen last van de enkel en liet zich drie jaar geleden al eens behandelen met zo'n ontstekingsremmende injectie.

''Die staat voor komende week weer op het programma, maar ik wilde eerst deze meerkamp in Götzis doen'', zei Sintnicolaas zaterdag. ''Ik moet na die injectie rust nemen en daar is volgende week ruimte voor.''

De Europees indoorkampioen van 2013 staat na de eerste vijf onderdelen in Götzis op de vijfde plaats. ''Drie goede onderdelen, moeizaam hoogspringen en helemaal stuk gegaan op de 400 meter'', was de samenvatting van Sintnicolaas.

Punten

Om zijn enkel te sparen bij het hoogspringen sloeg hij de 1,94 meter over, omdat hij dacht daarna wel de 1,97 te halen. ''Ik dacht weinig baat te hebben met de punten die ik daar kon winnen, omdat ik verwachtte 1,97 wel te halen. Dat lukte helaas niet'', aldus Sintnicolaas, die zondag weinig problemen verwacht op de resterende onderdelen.

Bij de vrouwen bezet Dafne Schippers na de eerste dag in Götzis de tweede plaats op de zevenkamp.