Michaëlla Krajicek en Jean-Julien Rojer hebben donderdag in het gemengddubbeltoernooi op Roland Garros de tweede ronde bereikt. Robin Haase strandde met zijn Russische dubbelpartner Michail Joezjni al vroeg in Parijs.

Krajicek vormt een koppel met de Roemeen Florin Mergea. Ze waren de Russische Elena Vesnina en de Serviër Nenad Zimonjic, als derde geplaatst in Parijs, na een supertiebreak de baas: 4-6, 7-6 (2) en 10-8.

Ook Rojer gaat verder op Roland Garros. Met de Duitse Anna-Lena Grönefeld aan zijn zijde boekte Rojer een opmerkelijke zege op Sania Mirza en Bruno Soares. De Indiase en de Braziliaan zijn de nummer één op de plaatsingslijst maar verloren in twee sets: 6-2 en 6-2.

Krajicek en Mergea nemen het in de tweede ronde op tegen Lucie Hradecka en Marcin Matkowski, een Tsjechisch/Poolse combinatie. Rojer en Grönefeld krijgen te maken met de Taiwanese Chan Yung-Jan en de Australiër John Peers.

Herendubbel

Rojer plaatste zich eerder op donderdag met zijn Roemeense dubbelpartner Horia Tecau al voor de derde ronde van het herendubbel. 

Het als vijfde geplaatste duo had weinig moeite met de Amerikanen Steve Johnson en Sam Querrey. Na nog geen uur tennis op het Parijse gravel stond het 6-4 en 6-0.

Rojer en Tecau spelen in de derde ronde tegen de winnaar van de partij tussen het als negende geplaatste koppel Rohan Bopanna (India)/Florin Mergea (Roemenië) en het Amerikaanse duo Austin Krajicek/Donald Young.

Haase

Voor Haase zit Roland Garros er al op. Hij verloor met zijn dubbelpartner Joezjni in drie sets van de Moldaviër Radu Albot en de Tsjech Lukas Rosol: 6-1, 6-7 (6) en 6-3.

Haase en Joezjni herstelden zich na een slechte eerste set door de tweede set na een tiebreak te winnen, maar konden die stijgende lijn in de derde set niet vasthouden.

Albot en Rosol spelen in de derde ronde tegen de winnaar van de partij tussen het als dertiende plaatste duo Marin Draganja (Kroatië)/Henri Kontinen (Finland) en de Braziliaan Andre Sa met de Argentijn Maximo Gonzalez.

In het enkelspel werd Haase in de eerste ronde in drie sets kansloos uitgeschakeld door de als negende geplaatste Kroaat Marin Cilic.