De Nederlandse zeilers hebben op de tweede dag van de Delta Lloyd Regatta in verscheidene olympische klassen gedomineerd. 

Windsurfster Lilian de Geus, Marit Bouwmeester (Laser Radial), Pieter-Jan Postma (Finn), Annemiek Bekkering/Annette Duetz (49erFX) en Rutger van Schaardenburg (Laser) gaan in Medemblik fier aan de leiding.

Dorian van Rijsselberghe, de olympisch kampioen in de RS:X, lijkt hersteld van zijn polsbreuk. Hij maakte woensdag na zijn valse start op de openingsdag indruk op het IJsselmeer en schoof door enkele goede klasseringen, waaronder een zege, op naar de zesde plaats in het algemeen klassement, net achter Kiran Badloe.

Bouwmeester is evenals De Geus zeker van deelname aan de Spelen. Op haar 'thuiswater' heeft ze vermoedelijk alleen concurrentie te duchten van de Belgische Evi Van Acker. ''Met de EK, WK en het olympisch testevent zijn er genoeg uitdagingen dit jaar. Daarnaast wil ik zo veel mogelijk in Rio trainen. Je moet alle omstandigheden kennen’’, zei de Friezin.

Bekijk de video:

Van Rijsselberghe weet nog niet of hij zijn titel in Rio mag verdedigen, maar maakt zich vooralsnog geen zorgen. ''De pols houdt het goed, maar ik moet het gewricht wel in de gaten houden. Ik wil geen schade oplopen. Het was een pittig dagje, waar ik een goed gevoel aan overhoud’’, klonk het tevreden.

Bekkering en Duetz hebben een moeilijke periode achter de rug na de verloren selectiestrijd tegen Nina Keijzer en Claire Blom. Ze maken geen deel meer uit van de kernploeg, maar besloten toch door te gaan en zich te richten op het WK in Argentinië. Woensdag wonnen ze driemaal.