De Houston Rockets hebben in de nacht van maandag op dinsdag de achterstand tegen de Golden State Warriors in de finale van de Western Conference van de NBA teruggebracht tot 3-1.

In eigen huis boekte de formatie van sterspeler James Harden een 128-115 zege in het vierde duel in de best-of-seven-serie.

De Rockets leidden na het eerste kwart met 45-22, maar gaven in het tweede kwart een groot deel van hun voorsprong weg. De Warriors konden echter niet doordrukken.

Met liefst 45 punten was Harden op dreef bij Houston. Klay Thompson kwam namens de bezoekers tot 24 punten en Stephen Curry noteerde 23 punten.

Het duel leverde ook een record in de historie van de play-offs op: gezamenlijk kwamen de Warriors (twintig) en de Rockets (zeventien) tot liefst 37 driepunters.

Schrikken

Het publiek viel tijdens het tweede kwart even stil toen Curry op de grond bleef liggen na een ongelukkige valpartij. De meest waardevolle speler (MVP) van het reguliere seizoen viel over Trevor Ariza en belandde hard op zijn rug.

Curry werd onder de basket behandeld en strompelde daarna aangeslagen naar de kleedkamer. De vrees voor een hersenschudding bleek echter ongegrond, waardoor Curry in het derde kwart weer kon terugkeren op het veld.

Tot opluchting van coach Steve Kerr, die weet dat de inbreng van Curry cruciaal is in de play-offs. ''Het was even schrikken, maar gelukkig gaat het goed met Stephen.''

Woensdag volgt wedstrijd vijf in deze serie, wanneer de Rockets op bezoek gaan bij de Warriors.

De winnaar stuit op de Cleveland Cavaliers of de Atlanta Hawks in de eindstrijd. Na drie wedstrijden in de finale van de Eastern Conference leiden de Cavaliers met 3-0.