Nadine Broersen heeft de afgelopen weken haar hoogspringtrainingen met goed gevolg doorstaan en zal komend weekend dus zonder belemmeringen starten bij de prestigieuze meerkamp in Götzis.

"Mijn enkel zal nog wel goed ingetapet zijn, maar ik ben weer volledig fit", zegt Broersen in gesprek met NU.nl. "Ik ben heel blij dat ik alles weer kan."

De wereldkampioene op de vijfkamp (indoor) liep eind februari een enkelblessure op bij het hoogspringen. Haar coach Ronald Vetter zei daarom twee weken geleden bij haar rentree in Lisse dat ze alleen in Götzis zou mogen starten als ze geen problemen bij haar laatste twee hoogspringtrainingen zou kennen.

"En die trainingen zijn goed gegaan, ik heb al weer sprongen op 1.80 meter gemaakt ", aldus Broersen, die met 1.94 meter Nederlands recordhoudster is op dit onderdeel. "In de wedstrijd zal het hoogspringen wel weer even spannend zijn, maar ik denk dat als ik één sprong heb gedaan, dat ik weer de oude Nadine zal zijn."

Persoonlijk record

De enigszins gemankeerde voorbereiding zorgt er wel voor dat de 25-jarige Nederlandse haar verwachtingen voor 'Götzis' een klein beetje heeft bijgesteld.

"Normaal zou ik voor een persoonlijk record (staat op 6539 punten, red.) gaan, maar ik heb nu wel wat gemist in de voorbereiding. Ik wil nu gewoon een goede meerkamp neerzetten."

Naast Broersen zullen ook Nadine Visser, Dafne Schippers en Anouk Vetter zaterdag en zondag actief zijn in het Oostenrijkse Götzis. Bij de mannen vaardigt Nederland Eelco Sintnicolaas, Ingmar Vos en Pieter Braun af.

Schippers en Sintnicolaas zijn op meerkamp al geplaatst voor de WK in Peking eind augustus. De overige vrouwen moeten minimaal 6220 punten scoren voor een ticket, terwijl de limiet bij de mannen op 8145 punten staat.