Motorcrosser Jeffrey Herlings is zondag tweede geworden in de Grote Prijs van Groot-Brittannië.

Op het circuit van Matterly Basin in het zuiden van Engeland was Herlings op zijn KTM in de eerste manche van de MX2-klasse nog de snelste, maar in de tweede manche moest hij zijn meerdere erkennen in de Zwitser Valentin Guilod.

Herlings zei na afloop dat hij deze week amper had getraind. Hij kwam twee weken geleden in Spanje hard ten val. "Ik zat behoorlijk stijf op de motor. Het is niet prettig als je wordt verslagen, maar Guilod was gewoon beter. Ik ga de volgende keer weer vol voor de winst.''

In de tussenstand voor het WK staat Herlings nog steeds soeverein aan de leiding. In zeven wedstrijden heeft de Brabander 308 punten verzameld, 92 meer dan Guilod.

Herlings werd in 2012 en 2013 wereldkampioen in de MX2. Hij liep vorig jaar de wereldtitel mis door een bovenbeenbreuk, maar jaagt dit seizoen weer op nieuw succes.

Coldenhoff

Glenn Coldenhoff werd in de MXGP-klasse vijftiende, na een zestiende plek in de eerste manche en een veertiende in de tweede. In de tussenstand voor het wereldkampioenschap staat hij twaalfde. De Italiaanse wereldkampioen Antonio Cairoli won de GP in de zwaarste klasse. De Duitser Max Nagl blijft WK-leider.