De FBK Games waren voor Nadine Visser eigenlijk vooral een test richting de prestigieuze meerkamp van Götzis volgend weekend, maar de 20-jarige Nederlandse pakte zondag tot haar eigen vreugde ook een WK-ticket op de 100 meter horden.

"Ik wist dat het wel moest lukken om de limiet te lopen dit seizoen, maar het is natuurlijk fijn dat ik mijn WK-ticket nu al binnen heb", aldus Visser. "Zo hoef ik me daar niet meer druk over te maken."

De geboren Hoornse eindigde in 12,97 als derde in Hengelo en dook daarmee onder haar persoonlijk record (12.99) én de limiet (13,00) voor de wereldkampioenschappen die eind augustus worden gehouden in Peking.

"In de trainingen ging het al goed, maar dan moet je het in de wedstrijd ook nog maar laten zien. Ik ben er echt blij mee dat dat gelukt is. Je kunt in ieder geval zeggen dat ik in vorm ben."

Combineren

Visser is net als Europees kampioene 100 en 200 meter Dafne Schippers van origine een meerkampster. Volgende week zal ze bij de belangrijke Hypo Meeting in het Oostenrijkse Götzis ook gaan proberen de WK-limiet op de zevenkamp (6220 punten) te slechten.

"Het liefst doe ik de meerkamp, maar het moet ook prima te combineren zijn met de horden. Al heb ik het programma van de WK niet in mijn hoofd, ben daar ook helemaal niet mee bezig. Dat zou ook niet goed zijn. Ik werk nu naar Götzis toe en daarna zie ik het allemaal wel."

Schippers heeft al aangekondigd dat ze na 'Götzis' de keuze zal maken of ze zich bij de WK van deze zomer en de Spelen van volgend jaar zal richten op de sprint of de meerkamp. Visser denkt nog helemaal niet aan zo'n 'keuzemoment'.

"Als dat ooit moet, dan komt het dan wel. Voor de meerkamp is deze tijd heel goed, maar ik zal nog een stuk harder moeten lopen om richting de wereldtop te gaan op de 100 horden."