Joost Luiten heeft het BMW PGA Championship in het Engelse Virginia Water zondag met een uitstekende ronde afgesloten.

In zijn vierde en laatste ronde had hij 67 slagen nodig (5 onder par). Luiten noteerde zeven birdies en twee bogeys. In het klassement steeg hij naar de gedeelde elfde plek met in totaal 280 slagen.

Het toernooi op de banen van Wentworth is het belangrijkste evenement van de Europese Tour. Er werd zondag vijf miljoen euro aan prijzengeld verdeeld.

Luiten speelde afgelopen week bijzonder wisselvallig. Op donderdag had hij 72 slagen nodig voor de achttien holes, op vrijdag 67 en op zaterdag 74.

"Ik speelde vandaag eigenlijk gewoon solide. Raakte veel fairways en maakte in het middenstuk een paar goede putts. Helaas maakte ik ook twee bogeys. Al met al was het een goede week, zonder dat ik het gevoel heb dat ik goed heb staan spelen'', reageerde Luiten.

Eindzege

De eindzege op de banen van Wentworth ging naar de 23-jarige Koreaan Byeong Hun An, die een recordscore van 267 noteerde (21 slagen onder par).

Hij had zes slagen minder nodig dan de nummers twee Miguel Angel Jiménez en Thongchai Jaidee. De winnaar verdiende met de toernooizege ruim 833.000 euro.