​Judoka Kim Polling heeft zondag de prestigieuze World Masters in Rabat gewonnen.

De Nederlandse, die uitkomt in de klasse tot 70 kilogram, won de finale overtuigend van Yuri Alvear. Polling versloeg de Colombiaanse slechts met een yuko verschil, maar was het hele gevecht de bovenliggende partij.

Polling had in de voorrondes achtereenvolgens afgerekend met Katarzyna Klys uit Polen, Gevrise Emane uit Frankrijk en Bernadette Graf uit Oostenrijk.

Aan het toernooi in de Marokkaanse stad doen in iedere gewichtsklasse de beste zestien judoka's van de wereldranglijst mee. Polling is aanvoerster van de wereldranglijst, Alvear de nummer drie.

Noël van 't End won op overtuigende wijze brons in de klasse tot 90 kilogram. Hij gooide de Rus Kirill Denisov vlak voor het verstrijken van de tijd op zijn rug: ippon.

Ook Roy Meyer veroverde brons. Hij versloeg in de klasse boven 100 kilogram de Georgiër Levani Matiashvili. Meyer dwong twee straffen voor de Georgiër af. Dat bleek genoeg.

Verkerk

Guusje Steenhuis en Marhinde Verkerk mochten in de klasse tot 78 kilogram strijden om brons, maar verloren beiden dat gevecht. Steenhuis was niet opgewassen tegen de Française Audrey Tcheumeo. De partij werd met een waza-ari beslist. Verkerk werd binnen een minuut op haar rug gelegd door Luise Malzahn uit Duitsland: ippon.

Henk Grol (-100) slaagde er eveneens niet in om brons te winnen. Hij verloor in de halve finales van de Azeri Elmar Gasimov en ging vervolgens in de strijd om brons onderuit tegen de Egyptenaar Ramadan Darwish.