Kobe Bryant zet na het volgende NBA-seizoen een punt achter zijn carrière. Dat zegt de technisch directeur van de Los Angeles Lakers, Mitch Kupchak, zaterdag.

Na volgend seizoen loopt het contract van Bryant bij de Lakers af. "Hij heeft aangegeven dat hij stopt", aldus Kupchak. "Er is verder geen discussie over geweest en ik denk ook niet dat dat nog zal komen."

Bryant zelf reageerde via Twitter op de uitspraken van de 'General Manager'. Het lijkt er inderdaad op dat de Amerikaan zal gaan stoppen. "Mijn gedachten over dat volgend seizoen mijn laatste is, zijn dezelfde als de laatste keer dat de media me er naar vroeg."

Enkele maanden geleden had de 36-jarige Bryant laten weten dat hij na het seizoen 2015/2016 alleen verder gaat als hij zich daar fysiek toe in staat voelt.

Spierscheuring

Dit seizoen staat Bryant sinds januari al aan de kant met een spierscheuring in zijn rechterschouder. LA Lakers kende zonder de vedette een slecht seizoen waarin het de play-offs misliep.

Hij werd gedurende zijn loopbaan vijf keer kampioen. Daarnaast werd hij in 2008 verkozen tot meest waardevolle speler van de NBA en was hij in 2009 en 2010 de MVP in de finals.

Ook werd hij vijftien keer opgenomen in het All Star-team.