Darter Michael van Gerwen vindt dat hij de nederlaag van donderdag in de finale van de Premier League tegen Gary Anderson aan zichzelf te wijten heeft. 

"Ik miste veel te veel dubbels en dat mag niet in een finale. Ik heb zeker vier legs zomaar weggegeven. Gary speelde goed, niks op af te dingen, maar ik heb mezelf tekort gedaan en daar baal ik gruwelijk van", aldus Van Gerwen voor de camera van RTL7.

De Brabander begon nog wel goed in de O2 Arena in Londen, maar miste bij een 4-3 stand zes pijlen op een dubbel, waarna Anderson uitliep naar 7-3 en Van Gerwen niet meer terug kon komen in de wedstrijd.

"Dat ik zes pijlen mis, mag natuurlijk nooit gebeuren. Dit is een drama, gewoon klote. Je geeft natuurlijk nooit op, maar het was allemaal tegen beter weten in."

Angstgegner

Van Gerwen verloor in de halve finale op het WK ook al van Anderson, maar het is volgens de nummer één van de wereld onzin om te zeggen dat de Schot een angstgegner is.

"Van de twaalf ontmoetingen heb ik er maar drie verloren. Dat kan gebeuren, hij is in topvorm. Ik moet de volgende keer beter gooien. Het is wel zuur omdat er veel prestige en geld op het spel stond."