In de finale van de Western Conference van de NBA heeft Golden State Warriors dinsdagavond (lokale tijd) de eerste wedstrijd in de best-of-seven serie gewonnen. 

De ploeg uit Californië was voor eigen publiek in Oakland met 110-106 te sterk voor Houston Rockets. Donderdag is de tweede wedstrijd, opnieuw in de Oracle Arena van de Warriors.

Stephen Curry blonk uit bij de thuisploeg. De meest waardevolle speler van de reguliere competitie bracht 34 punten, zes rebounds en vijf assists op zijn naam.

James Harden, die achter Curry als tweede eindigde in het klassement van de belangrijkste NBA-speler, was uitstekend op dreef bij de Rockets. Hij zorgde voor 28 punten, elf rebounds en negen assists.

In het tweede kwart hadden de Warriors het even moeilijk tegen de ploeg uit Houston. Een achterstand van zestien punten kon echter nog voor het rustsignaal worden goedgemaakt (58-55).

Golden State haalde in 1975 voor de laatste keer de NBA-finale.

Draft

Minnesota Timberwolves mag als eerste ploeg een keuze maken in het aanbod van talenten in de NBA Draft van dit jaar.

De slechtste ploeg van de reguliere competitie (16 overwinningen, 66 nederlagen) kwam tijdens de loting dinsdagavond in New York (lokale tijd) als winnaar uit de bus.

Voor de 'Wolves' is het de eerste keer dat de club het voorrecht heeft gekregen om de eerste versterking voor het nieuwe seizoen vast te leggen. ,,We willen een jonge vent met een leeuwenhart en een sterke geest'', liet eigenaar Glen Taylor opgetogen weten.

Los Angeles Lakers mag als tweede ploeg een keuze maken, gevolgd door Philadelphia 76ers, New York Knicks en Orlando Magic.

De NBA Draft wordt 25 juni gehouden in het stadion van de Brooklyn Nets.