Super Bowl-winnaar New England Patriots gaat niet in beroep tegen de straf die het van de overkoepelende bond NFL kreeg vanwege de rol in 'Deflategate'. 

De Patriots werden vorige week bestraft, omdat de ploeg tijdens de conference finale tegen Indianapolis Colts opzettelijk de speelballen zou hebben gemanipuleerd, waardoor er minder lucht in zat dan de regels van de NFL voorschrijven.

De Patriots wonnen die halve finale van de play-offs gemakkelijk met 45-7 en bereikten daarmee de Super Bowl. Daarin werd Seattle Seahawks geklopt (28-24).

De club kreeg een boete van een miljoen dollar. Bovendien raakt de ploeg zijn keuze in de eerste ronde van de NFL-draft van 2016 en zijn keuze in de vierde ronde van de draft van 2017 kwijt.

NFL-ploegen mogen in de jaarlijkse draft om beurten de meest talentvolle spelers van de universiteitsteams kiezen.

''Ik leg me met tegenzin neer bij de beslissing'', zei Patriots-eigenaar Robert Kraft dinsdag. ''Ik heb geen zin meer om de retoriek van de laatste vier maanden voort te zetten, dus we gaan niet in beroep.''

Brady

Quarterback Tom Brady van de Patriots kreeg vanwege het schandaal vier wedstrijden schorsing. Hij is wel in beroep gegaan. Brady moet er volgens onderzoekers van op de hoogte zijn geweest dat werknemers van de Patriots de ballen leeg hadden laten lopen, zodat hij meer grip had. 

De 37-jarige Brady is een van de grootste sterren in de NFL en de beste speler in de historie van de Patriots. Hij is sinds begin deze eeuw de startende quarterback van New England en won met die ploeg vier Super Bowls (2002, 2004, 2005 en 2015).

In drie van die finales werd hij gekozen tot meest waardevolle speler (MVP). In 2007 en 2010 was de Amerikaan bovendien MVP van het reguliere seizoen van de NFL.