Bondscoach Max Caldas van de Nederlandse hockeyers heeft Jelle Galema opgeroepen voor de Hockey World League Semi Final, die van 3 tot en met 14 juni in Buenos Aires wordt afgewerkt.

De aanvaller van de kersverse landskampioen Oranje Zwart vervangt Diede van Puffelen, die nog niet helemaal hersteld in van een enkelblessure. ''Het is erg vervelend voor Diede, maar ik neem alleen maar fitte spelers mee naar dit toernooi'', liet Caldas weten.

''We gaan in de aanloop naar dit toernooi nog erg hard trainen en dat kan hij nu niet met zijn enkel. Daardoor loopt hij nog meer achterstand op en kan hij onmogelijk het gehele toernooi inzetbaar zijn.”

Van Puffelen stapt vrijdag niet op het vliegtuig naar de hoofdstad van Argentinië, maar werkt in Nederland verder aan zijn herstel. De verwachting is dat de speler van Bloemendaal in juli weer bij Oranje aansluit voor een trainingskamp in de aanloop naar het EK in Londen, dat op 21 augustus van start gaat.

Oranje kan zich bij de Hockey World League Semi Final plaatsen voor de Olympische Spelen van 2016. De deelnemende landen zijn gastland Argentinië, Canada, Duitsland, Egypte, Japan, Korea, Nieuw-Zeeland, Oostenrijk, Spanje en Nederland.

De hockeyers zijn ingedeeld in een poule bij Korea, Nieuw-Zeeland, Egypte en Japan. De formatie van Caldas opent het toernooi op 4 juni tegen Egypte.