Jessica Ennis-Hill zal eind mei in het Oostenrijkse Götzis haar eerste zevenkamp afwerken sinds ze in 2012 olympisch kampioene werd in eigen land.

De 29-jarige Ennis-Hill, die de afgelopen weken kampte met een achillespeesblessure, vertelt dinsdag aan de BBC dat ze fit genoeg is om op 30 en 31 mei mee te doen aan de prestigieuze meerkamp.

"Het is haalbaar voor mij om een volledige zevenkamp af te werken en het puntentotaal te halen wat ik nodig heb om me te kwalificeren voor Rio", zegt de Britse, die 6200 punten moet scoren om de Olympische Spelen van volgend jaar te halen.

Ennis-Hill, die in 2012 als uithangbord van de Spelen in Londen goud pakte op de zevenkamp, keerde een maand geleden terug in competitie nadat ze twee jaar pauze had genomen vanwege de geboorte van haar kind. Zoon Reggie kwam vorig jaar ter wereld.

Geen last

De meerkampster deed afgelopen weekend naar tevredenheid mee aan het verspringen (derde met 6.16 meter) en het speerwerpen (zesde met 43.88 meter) bij wedstrijden in Loughborough.

"Ik voelde me best goed de dag na Loughborough en ik had ook geen last van mijn achillespees", aldus Ennis-Hill, die stelt dat plaatsing voor Rio "heel veel druk" zou wegnemen bij haar. "Alles ziet er goed uit, dus ik ga mijn best doen in Götzis."

De Engelse zal het bij de 'Hypo Meeting' onder meer opnemen tegen wereldkampioen vijfkamp (indoor) Nadine Broersen en Dafne Schippers, die na 'Götzis' zal besluiten of ze zich bij de WK deze zomer in Peking en in Rio zal richten op de meerkamp of de sprint.

Titelverdedigster Katarina Johnson-Thompson zal niet van start gaan in Oostenrijk. De Britse is "niet voldoende voorbereid".