Marleen van Iersel en Madelein Meppelink hebben zondag de finale van het Luzern Open verloren. Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen moesten hun eindstrijd laten schieten door een blessure.

Van Iersel en Meppelink verloren in de eindstrijd van het tweede toernooi van de World Tour nipt van hun Duitse trainingspartners Karla Borger en Britta Büthe: 21-16, 16-21 en 13-15.

De Europese kampioenen begonnen de wedstrijd voortvarend en bouwden een voorsprong van vijf punten op in de eerste set. In de tweede set keken ze voortdurend tegen een achterstand aan.

In de beslissende set werd een overtuigende voorsprong van vier punten opgebouwd (7-3), maar ook weer weggegeven. Het Duitse duo kwam terug tot 9-9 en maakte het na 13-13 af.

Voor Meppelink en Van Iersel (vijfde geplaatst) was het de eerste finale die ze samen bereikten op de World Tour.

Meeuwsen

Door een knieblessure van Meeuwsen kwam hij samen met Brouwer niet in actie en moesten de wereldkampioenen genoegen met de zilveren medaille.

Meeuwsen legde uit dat hij al in de halve finale last had van de oude, opspelende blessure aan zijn rechterknie. De fysiotherapeut vond het te riskant om te spelen. "Met een lang seizoen voor de boeg is het te riskant en daarom hebben besloten om niet te spelen.''

Over iets meer dan een maand hopen Brouwer en Meeuwsen in eigen land hun wereldtitel te verdedigen, maar of dat lukt is nog onduidelijk. "We hopen dat het binnen een paar weken is hersteld maar dat weten we nog niet zeker. Morgen weten we meer'', zei hij. "We zijn echt teleurgesteld'', voegde Alexander Brouwer toe.

De gouden medaille ging zonder te spelen naar de Italianen Alex Ranghieri en Marco Caminati.