Jorge Lorenzo heeft zondag zijn tweede zege op rij geboekt in de MotoGP. De Spanjaard van Yamaha was de snelste op het circuit van Le Mans in de Grand Prix van Frankrijk.

Lorenzo reed over de meet met drie seconden voorsprong op zijn Italiaanse teamgenoot Valentino Rossi, die wel de leider blijft in het wereldkampioenschap van de koningsklasse.

De Italiaan Andrea Dovizioso eindigde op zijn Ducati als derde.

Regerend wereldkampioen Marc Marquez startte de race vanaf poleposition, maar hij viel in de beginfase van de race terug naar de vijfde positie. De Spanjaard wist er op zijn Honda nog de vierde plaats uit te slepen door de Italiaan Andrea Iannone (Ducati) in de slotfase te passeren.

Pedrosa

Zijn land- en teamgenoot Dani Pedrosa maakte een weinig gelukkige rentree na een afwezigheid van drie races. Pedrosa, die een operatie aan spieren in zijn rechterarm onderging, kwam vroeg in de race ten val. Hij klom wel weer op de motor en finishte als zestiende.

Lorenzo, tweevoudig wereldkampioen (2010 en 2012) reed een puike race. Hij nam in de eerste ronde de leiding en stond deze niet meer af. Rossi, de negenvoudig wereldkampioen, werkte zich tijdens de race op van de zevende naar de tweede plaats, maar hij kon ploegmaat Lorenzo niet meer bedreigen.

Rossi leidt het WK na vijf races met 102 punten, Lorenzo is de nummer twee met 87 punten.

Moto2

De Zwitser Thomas Luthi won de race in de Moto2 voor de Spanjaard Tito Rabat en de Fransman Johann Zarco. Zarco behield de leiding in de WK-stand.

In de Moto3 was de Italiaan Romano Fenati de snelste. Hij bleef aan de finish zijn landgenoten Enea Bastianini en Francesco Bagnaia nipt voor.

In het kampioenschap is de Brit Danny Kent nog steeds de fiere leider.