Marleen van Iersel en Madelein Meppelink hebben zaterdag de halve finale bereikt van het Luzern Open, het tweede toernooi van de World Tour beachvolleybal. Bij de mannen deden Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen hetzelfde.

Van Iersel en Meppelink wonnen ook in de kwartfinale overtuigend. Het Braziliaanse duo Carolina Maximo en Maestrini Lili werd in twee sets verslagen (21-14 en 21-16).

Van Iersel en Meppelink zijn in Zwitserland als vijfde geplaatst en hebben tot dusver slechts één set verloren.

Eerder schakelden ze verrassend de Zwitserse topfavorieten Nadine Zumkehr en Joana Heidrich in twee sets uit. Van Iersel en Meppelink spelen hun halve finale zaterdagavond.

Matchpoint tegen

Wereldkampioenen Brouwer en Meeuwsen waren in een spannende kwartfinale te sterk voor de hoger geplaatste Russen Konstantin Semenov en Vjatsjeslav Krasilnikov: 21-17 18-21 18-16.

Onder andere door de sterke service won het Nederlandse duo de eerste set en kwam het op voorsprong in de tweede set. Maar de Russen bleken taai en kwamen sterk terug.

Ook in de beslissende derde set keken Brouwer en Meeuwsen lang tegen een achterstand aan. Ze maakten veel onnodige fouten. Met twee aces van Brouwer pakten ze de leiding (14-13), maar de Russen kregen daarna het eerste matchpoint. De Nederlanders vochten zich toch terug en met een blok van Meeuwsen werd de eindstand bepaald.

De halve finales en de finale van het mannentoernooi worden zondag gespeeld.