Atlanta Hawks heeft zich vrijdagavond voor het eerst sinds 1970 geplaatst voor de finale van de play-offs van de Eastern Conference in de NBA. Golden State Warriors bereikte in de Western Conference voor de eerste keer in 39 jaar de eindstrijd van de play-offs.

Atlanta Hawks won bij Washington Wizards het zesde duel in de best-of-seven series met 94-91 en kwam daarmee op een voorsprong van 4-2.

Het duel tussen de Hawks en de Wizards leek uit te draaien op een verlenging, maar de score van Paul Pierce in de absolute slotfase werd nadat de scheidsrechters de beelden hadden teruggekeken niet toegekend. Hij liet zijn schot vlak na het eindsignaal los, waardoor de score niet telde.

In de finale van de Conference nemen de Hawks het op tegen Cleveland Cavaliers. De ploeg van sterspeler LeBron James plaatste zich donderdag ten koste van Chicago Bulls voor de eindstrijd. Het eerste duel tussen beide ploegen is woensdagavond (lokale tijd). De winnaar strijdt vervolgens tegen de beste ploeg uit de Western Conference om het kampioenschap.

Golden State

Golden State Warriors plaatste zich vrijdagavond als eerste ploeg voor de eindstrijd van die Conference. De equipe won in Memphis met 108-95 van de Grizzlies en kwam daarmee eveneens op een 4-2-voorsprong.

Wie de opponent wordt, is nog niet bekend. De beslissing bij het duel tussen Houston Rockets en Los Angeles Clippers valt pas op zondag.

Stephen Curry had een aanzienlijke bijdrage aan de zege van de Warriors. De MVP van het reguliere seizoen maakte 32 punten. Ook voor de Warriors is het al even geleden dat de ploeg in de finale stond. De laatste keer was in 1976.