De Cleveland Cavaliers hebben zich in de nacht van donderdag op vrijdag geplaatst voor de finale van de Eastern Conference in de NBA.

De formatie van LeBron James won in Chicago met 94-73 van de Bulls, waardoor de eindstand in de best-of-seven-serie 4-2 werd.

Met slechts vijftien punten was James minder bepalend dan in eerdere wedstrijden van Cleveland. Matthew Dellavedova zorgde voor negentien punten en Tristan Thompson kwam tot dertien punten.

Jimmy Butler was met twintig punten de meest productieve speler aan de zijde van de Bulls.

Halverwege koesterden de Cavaliers al een voorsprong van veertien punten. In het derde kwart kwamen de Bulls iets terug, maar in de slotfase domineerde Cleveland opnieuw.

Het is voor James zijn vijfde achtereenvolgende optreden in de Conference-finale. De afgelopen vier seizoenen bereikte hij de eindstrijd met de Miami Heat.

In de finale is Atlanta Hawks of Washington Wizards de opponent. Na vijf wedstrijden in deze serie staat het 3-2 voor de Hawks.

Rockets-Clippers

De halve eindstrijd in de Western Conference tussen de Houston Rockets en de Los Angeles Clippers is na zes duels in evenwicht door een 119-107 van de Rockets in de zesde wedstrijd.

De bezoekers knokten zich in het Staples Center terug van een grote achterstand; bij het ingaan van het vierde kwart stonden de Clippers nog met 92-79 voor.

Liefst vier spelers van de Rockets lieten minimaal negentien punten aantekenen: Corey Brewer (negentien), Josh Smith (negentien), Dwight Howard (twintig) en James Harden (23).

Bij de Clippers was Chris Paul goed voor 31 punten en maakte Blake Griffin 28 punten.

De beslissende zevende wedstrijd wordt in de nacht van zondag op maandag gespeeld in Houston.