Manny Pacquiao overweegt om een punt te zetten achter zijn carrière als bokser.

De 36-jarige Pacquiao, die woensdag terugkeerde in de Filipijnen nadat hij begin deze maand het 'gevecht van de eeuw' verloor van Floyd Mayweather, kampt momenteel met een schouderblessure.

"Ik zal me focussen op het herstel van mijn schouder", aldus Pacquiao volgens de BBC. "Daarna zal ik beslissen of ik doorga of mijn loopbaan zal beëindigen."

Wat hij ook beslist, het is iets wat de bokser veel bezighoudt. "Ik zeg niet dat ik ga stoppen, maar het is wel dichtbij. Ik ben al 36 en word in december 37."

Pacquiao werd onlangs geopereerd aan zijn rechterschouder en moet negen tot twaalf maanden herstellen. De blessure speelde hem parten in het gevecht met Mayweather. De Amerikaan gaf na zijn gewonnen partij al aan te zullen stoppen met boksen.

Achtvoudig wereldkampioen Pacquiao had de gescheurde pees in zijn schouder al opgelopen voor het duel met Mayweather, waarin Pacquiao naar eigen zeggen niet volledig kon uithalen met rechts.

Rechter

De bokscommissie gaf naar aanleiding daarvan aan naar de rechter te willen stappen, omdat Pacquiao gelogen heeft over zijn fysieke gesteldheid voorafgaand aan de wedstrijd. Op de vragenlijst die hij vooraf moest invullen, had hij nog een kruisje bij 'nee' gezet op de vraag of hij problemen met zijn schouder had.

Bovendien willen ook twee inwoners van Nevada hem voor de rechter slepen, omdat Pacquiao volgens hen toeschouwers, televisiekijkers en gokkers misleid heeft in de aanloop naar het gevecht in Las Vegas.