De Atlanta Hawks hebben de stand in de halve finale van de Eastern Conference tegen de Washington Wizards maandagavond op 2-2 gebracht door de vierde wedstrijd te winnen.

Het werd 106-101 voor de bezoekers in Washington. Atlanta stond halverwege met tien punten voor en kon zich daardoor een relatief minder vierde kwart veroorloven.

Jeff Teague tekende voor 26 punten namens de Hawks en Paul Millsap was goed voor achttien punten. Ook Al Horford speelde met achttien punten en tien rebounds een belangrijke rol bij de nummer één van de reguliere competitie.

Bij de Wizards ontbrak John Wall voor het derde duel op rij vanwege een gebroken linkerhand.

De vijfde wedstrijd in deze serie wordt in de nacht van woensdag op donderdag in Atlanta gespeeld.

Warriors

Ook de halve finale in de Western Conference tussen de Golden State Warriors en de Memphis Grizzlies is na vier wedstrijden in evenwicht.

De Warriors realiseerden maandag in Memphis een soevereine 101-84 overwinning. Zoals zo vaak deze jaargang eiste Stephen Curry een hoofdrol voor zich op bij Golden State.

De 'MVP' zorgde voor 33 punten, waarvan 21 in de eerste helft. Halverwege was Memphis al op een beslissende achterstand van zeventien punten gezet.

Wedstrijd vijf in deze serie wordt in de nacht van woensdag op donderdag gespeeld in het onderkomen van Golden State.