De Cleveland Cavaliers hebben zondagavond het evenwicht in de halve finale van de Eastern Conference tegen de Chicago Bulls hersteld.

In Chicago zegevierden de bezoekers met 86-84, waardoor de stand na vier duels in de best-of-seven-serie 2-2 is.

LeBron James bracht vlak voor tijd de beslissing op een moment dat een verlenging aanstaande leek. De sterspeler van de Cavaliers liep in het derde kwart een lichte enkelblessure op, maar besloot verder te spelen. In totaal tekende hij voor 25 punten.

In de derde wedstrijd in deze serie viel de beslissing nog op de valreep in het voordeel van de Bulls, door een driepunter van Derrick Rose.

Bij de thuisploeg was Rose met 31 punten de meest productieve speler. De point guard prees het optreden van James. "Hier was geen kruid tegen gewassen. Hij zorgde voor een geweldige actie in de absolute slotfase."

De vijfde wedstrijd tussen de Bulls en de Cavaliers wordt in de nacht van dinsdag op woensdag gespeeld.

Clippers

De Los Angeles Clippers zetten een grote stap naar de finale van de Western Conference. De nummer drie van de reguliere competitie versloeg de Houston Rockets voor eigen publiek met 128-95 en leidt na vier wedstrijden met 3-1.

Na het eerste kwart koesterde Houston nog een kleine voorsprong, maar daarna domineerden de Clippers. DeAndre Jordan zorgde voor 26 punten namens Los Angeles, Blake Griffin voegde daar 21 punten aan toe.

In de eerste helft mocht Jordan liefst 28 keer aanleggen voor een vrije worp, waarmee hij het play-offrecord van Shaquille O'Neal uit 2000 (27 pogingen) verbeterde.

Als de Clippers in de nacht van dinsdag op woensdag zegevieren in Houston, plaatsen ze zich voor het eerst in de historie van de club voor de eindstrijd van de Western Conference.