Joost Luiten heeft The Players Championship in Florida, ook wel het vijfde Major genoemd, matig afgesloten.

De Nederlander had zondag in Ponte Vedra Beach voor zijn slotronde 75 slagen nodig (drie boven par) en besloot het toernooi op de gedeelde 51e plaats.

Het was zijn slechtste omloop van het toernooi, waarin hij eerder in 71, 70 en 71 slagen rondging. Luiten produceerde op de laatste dag twee birdies en vijf bogeys.

''Ik houd er niet van om excuses te zoeken, maar ik had geen energie vandaag'', zei hij. ''Ik heb griep gehad en was simpelweg uitgeput.''

Na drie maanden spelen in de Verenigde Staten keert Luiten terug naar huis. ''Ik zal wat rusten om weer in vorm te raken.'' Zijn volgende toernooi is later deze maand in Wentworth (Engeland).

Zege

De zege ging naar Rickie Fowler. De Amerikaan rekende na een play-off af met de Spanjaard Sergio Garcia en zijn landgenoot Kevin Kisner.

Met een birdie in de sudden death op de zeventiende hole tegen Garcia haalde Fowler de winst binnen. De zege leverde hem 1,8 miljoen dollar op (ruim 1,6 miljoen euro).

Voor Fowler was het pas zijn tweede toernooizege. ''Er werd naar mij altijd gekeken omdat ik nog maar één toernooi heb gewonnen en ik voelde dat ik vaker mee moest doen om de hoofdprijs."

"Het voelt goed om terug te zijn in die positie en ik hoop vaker de kans te krijgen. Deze zege geeft me zeker veel vertrouwen voor de rest van het seizoen."