Robin Haase heeft zaterdag de finale van het challengertoernooi van Aix en Provence bereikt. Zijn tegenstander Malek Jaziri gaf in de tweede set op.

De 31-jarige Jaziri, die tachtigste staat op de wereldranglijst, raakte geblesseerd toen Haase de eerste set met 6-3 binnensleepte.

De 28-jarige Nederlander liep in de tweede set vervolgens snel uit naar 2-0, waarna Jaziri opgaf.

In de finale op het Franse gravel speelt Haase tegen de Fransman Paul-Henri Mathieu, die de Duitser Alexander Zverev versloeg.

Later op zaterdag won Haase al de finale van het dubbeltoernooi. Samen met zijn Pakistaanse partner Aisam-Ul-Haq Qureshi was hij in twee sets veel te sterk voor de Amerikaan Nicholas Monroe en zijn partner Artem Sitak uit Nieuw-Zeeland (6-1 6-2).

Haase, die negentigste staat op de wereldranglijst, speelt in de aanloop naar Roland Garros louter nog challengers. Hij wordt direct toegelaten tot het hoofdtoernooi van het tweede Grand Slam-toernooi van 2015.

Burger

Cindy Burger heeft zich geplaatst voor de finale van het ITF-toernooi in de Tunesische hoofdstad Tunis. De 22-jarige speelster uit Volendam rekende in de halve finales eenvoudig af met Maria Sakkari. Burger versloeg de Griekse met 6-2 en 6-0.

De finale in Tunis had een Nederlands onderonsje geweest als Lesley Kerkhove zich ook had geplaatst voor de eindstrijd. Dat lukte de 23-jarige Zeeuwse niet. Kerkhove ging in drie sets onderuit tegen Maria Irigoyen uit Argentinië: 2-6, 6-4 en 2-6.

Kiki Bertens liep de finale van het ITF-toernooi van Cagnes-sur-Mer mis. De 23-jarige Wateringse strandde in de halve finales tegen Carina Witthöft. De als eerste geplaatste Duitse zegevierde op het Zuid-Franse gravel in drie sets: 6-1, 1-6 en 6-1.