Haase naar eindstrijd Franse challenger, Burger finaliste in Tunis

Robin Haase heeft zaterdag de finale van het challengertoernooi van Aix en Provence bereikt. Zijn tegenstander Malek Jaziri gaf in de tweede set op.

De 31-jarige Jaziri, die tachtigste staat op de wereldranglijst, raakte geblesseerd toen Haase de eerste set met 6-3 binnensleepte.

De 28-jarige Nederlander liep in de tweede set vervolgens snel uit naar 2-0, waarna Jaziri opgaf.

In de finale op het Franse gravel speelt Haase tegen de Fransman Paul-Henri Mathieu, die de Duitser Alexander Zverev versloeg.

Later op zaterdag won Haase al de finale van het dubbeltoernooi. Samen met zijn Pakistaanse partner Aisam-Ul-Haq Qureshi was hij in twee sets veel te sterk voor de Amerikaan Nicholas Monroe en zijn partner Artem Sitak uit Nieuw-Zeeland (6-1 6-2).

Haase, die negentigste staat op de wereldranglijst, speelt in de aanloop naar Roland Garros louter nog challengers. Hij wordt direct toegelaten tot het hoofdtoernooi van het tweede Grand Slam-toernooi van 2015.

Burger

Cindy Burger heeft zich geplaatst voor de finale van het ITF-toernooi in de Tunesische hoofdstad Tunis. De 22-jarige speelster uit Volendam rekende in de halve finales eenvoudig af met Maria Sakkari. Burger versloeg de Griekse met 6-2 en 6-0.

De finale in Tunis had een Nederlands onderonsje geweest als Lesley Kerkhove zich ook had geplaatst voor de eindstrijd. Dat lukte de 23-jarige Zeeuwse niet. Kerkhove ging in drie sets onderuit tegen Maria Irigoyen uit Argentinië: 2-6, 6-4 en 2-6.

Kiki Bertens liep de finale van het ITF-toernooi van Cagnes-sur-Mer mis. De 23-jarige Wateringse strandde in de halve finales tegen Carina Witthöft. De als eerste geplaatste Duitse zegevierde op het Zuid-Franse gravel in drie sets: 6-1, 1-6 en 6-1.

Lees meer over:
Tip de redactie