Floyd Mayweather is niet geïnteresseerd in een nieuw gevecht met Manny Pacquiao. De 38-jarige Amerikaan noemt zijn rivaal een "loser" en een "lafaard", omdat hij klaagde over een schouderblessure na het 'gevecht van de eeuw' van afgelopen zaterdag.

"Pacquiao leek absoluut geen last te hebben van de blessure. Hij was snel. Zijn linker was snel en zijn rechter was ook snel", zegt Mayweather in een interview met het Amerikaanse Showtime dat zaterdag zal worden uitgezonden.

Pacquiao is deze week geopereerd aan zijn rechterschouder en kan daardoor zeker negen maanden niet in actie komen. Vlak nadat hij op punten verloor, klaagde de bokser uit de Filippijnen al over een pijnlijke schouder.

"Hij heeft gewoon verloren en dat weet hij", aldus Mayweather. "Ik heb veel respect voor hem verloren."

Eerder deze week stond Mayweather nog wel open voor een nieuw gevecht met Pacquiao. "Ik ben van gedachten veranderd. Momenteel zou ik zoiets zeker afwijzen, omdat hij een loser en een lafaard is. Hij had zijn verlies gewoon moeten accepteren. Hoeveel moeite kost het nou om te zeggen: 'Mayweather, jij was de betere vechter?'"

Mayweather heeft verschillende keren gezegd dat hij nog één partij wil boksen voordat hij een punt zet achter zijn carrière.