Raymond van Barneveld is blij dat hij zich donderdag al, één speelronde voor het einde van de reguliere competitie, plaatste voor de play-offs in de Premier League.

De meervoudige wereldkampioen had in Newcastle tegen de al uitgeschakelde James Wade aan een 6-6 gelijkspel voldoende om ten minste in de top vier te eindigen van de prestigieuze competitie.

"Een paar weken geleden had ik pas vijf punten verzameld en dreigde ik vroegtijdig het toernooi te moeten verlaten. Fantastisch dat ik nu door ben naar de play-offs", zegt Van Barneveld op de website van de PDC.

De Hagenaar knokte zich tegen Wade terug van een 3-0 achterstand. "Het wilde gewoon niet lukken in de beginfase. Ik dacht nog even: dit is niet mijn avond. Uiteindelijk kan ik dus tevreden zijn met een gelijkspel."

Om zijn Premier League-titel van afgelopen jaar te prolongeren zal Van Barneveld wel een hoger niveau moeten halen dan in zijn partij tegen Wade, zo voorspelt hij.

"Ik ben blij dat ik nog in het toernooi zit, maar mijn spel moet wel verbeteren. Te beginnen volgende week tegen Stephen Bunting."